A1152328_16239381ls moeder van 2 mooie drukke meiden wordt er in en buitenshuis veel bewogen. Spelen in de speeltuin, achter ze aan rennen, optillen, bukken, reiken en nog veel meer. Nu is het zo dat je daar helemaal niet bij stilstaat hoe je zoiets nu werkelijk doet, maar als je lichaam pijn begint te doen bij een activiteit of handeling dan is het een ander verhaal.

Soms hoor ik mezelf en andere moeders zeggen…een pijntje hier en een pijntje daar, maar ach het zal er wel bij horen of het gaat wel weer weg. Soms gaat het helaas niet zo 1 2 3 weg en wat dan…

In de jaren dat je als individu beweegt leer je jezelf beweegpatronen aan. Dat is de manier waarop je een handeling zoals bijvoorbeeld bukken of optillen uitvoert. Deze beweegpatronen zijn dan voor een hele lange periode goed uitvoerbaar geweest, maar met klachten lukt het niet meer of gaat het moeizaam. Dan zijn die beweegpatronen niet meer zo soepel, sterk of vloeiend uit te voeren.

Gezond bewegen is bewegen met juiste spierspanningen voor de handeling gepaard met lichaamsbewustzijn bij het uitvoeren van de handeling of activiteit zoals rennen, spelen of koken. Bewust bewegen waarbij de juiste spieren je helpen bij het uitvoeren van die leuke, drukke of snelle bewegingen die je in het dagelijkse leven vaak maakt. Geen of minder spanning ervaart als je je dagelijkse activiteiten uitvoert, maar meer jezelf bent en het bewegen als van nature komt.

Blijf vooral gezond bewegen, want het helpt!

Heb je een vraag over gezond bewegen, heb je klachten bij dagelijkse handelingen of activiteiten. Neem dan contact met me op info@mensendieck-elzenstraat.nl of bel 06 13213906 voor een afspraak.

Gezond bewegen helpt!